A szuperélelmiszerek

A szuperélelmiszer (másnéven superfood) olyan bioélelmiszer, amely nyers és tiszta alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből, magvakból, algákból és még sok minden másból állhat. Ezek az összetevők mentesek a növényvédő szerektől, nem tartalmaznak színezéket, aromaanyagokat, tartósítószereket és szintetikus adalékanyagokat. A rendkívül gazdagok természetes esszenciális tápanyagokban és fitonutriensekben – értékes növényi hatóanyagok –, rostokban, zsírsavakban (Omega-3/6/9), fehérjékben, vitaminokban, ásványi anyagokban, esszenciális aminosavakban, enzimekben, antioxidánsokban és klorofillban. Csupa olyan összetevőben, amelyek elengedhetetlenek szervezetünk egészséges működéséhez.

A termőterületek egyoldalú kiaknázása, valamint a műtrágyázás és más vegyi kezelések jelentősen csökkentik a növények tápértékét. Éppen ezért ajánlott minél több feldolgozatlan élelmiszert fogyasztani és változatossá tenni étrendünket, hogy szervezetünk hozzájusson a szükséges tápanyagokhoz. A szuperélelmiszer a legtermészetesebb megoldás annak érdekében, hogy pótoljuk ezeket a tápanyagokat. Ezért népszerű a szuperélelmiszer, amelyet egyre többen fogyasztanak nap mint nap.

A szuperélelmiszer bátran ajánlható fiataloknak és időseknek, diákoknak, munkásoknak, amatőr és profi sportolóknak mindenkinek, aki tisztában van azzal, hogy szervezetének szüksége van a tiszta, tökéletesen felszívódó és a természetes tápanyagokra testi és lelki egyensúlya fenntartása érdekében. Azok számára is jó választás, akik tisztában vannak azzal, hogy a modern étrend és táplálkozási szokások megterhelik a testünket. A szuperélelmiszer / nyers étel visszavisz minket az egészséges alapokhoz a tápanyagok forrásához, amelyeket a szervezet képes tökéletesen felvenni és teljes mértékben felhasználni.

 

A Liquid Lunch turmixok szuperélelmiszerek!