Szilvia (500 ml)

Összetevők:
szilva, lenmag, 100%-os almalé

1 050 Ft.-

Szilva! Nemcsak finom, hanem milliónyi hasznos élettani hatása is van. Köztudottan jó hatással van az emésztőrendszerre a benne lévő rostok, a szorbit és a szatén miatt. Bővelkedik C-vitaminban, és értékes forrása az A vitaminnak és a béta-karotinnak. Az A vitaminnak jótékony hatása van a látásra, a bőrre és a nyálkahártyák egészséges megőrzésére. A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kálium, vas és fluorid. A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást. Gazdag olyan B vitamin komplexekben, mint a niacin, a B6-vitamin és a pantoténsav, ezek együtt elősegítik a szervezetben a proteinek és a zsírok anyagcseréjét. K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzenheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához.

A lenmagot a magok királynőjének nevezik. Régóta gyógynövényként ismert, a népi gyógyászat különböző formákban tetőtől talpig szinte minden szervünkre jó hatásúnak tartja az agyműködés serkentésétől kezdve a légutak gyulladásos betegségeinek, köztük a hörghurutnak az enyhítésén át az emésztőrendszer számos problémája mellett a legkülönbözőbb bőrpanaszokig, ízületi megbetegedésekig. Ajánlják természetes gyulladás gátlónak is, például külsőleg ekcéma, bőrgyulladások, kelések, furunkulusok kezelésére, de belsőleg is, a legkülönbözőbb légző- és emésztőszervi megbetegedések esetén is a nyálkahártyák regenerálására. Bevethető bélrenyheség, bélmegbetegedések és székrekedés alkalmával, de nyákkészítmények formájában egyéb gyomor- és bélmegbetegedések kezelésére is. A modern táplálkozástudomány a lenmagnak elsősorban azt a tulajdonságát értékeli, hogy a benne bőségesen található olaj legnagyobb része a legfinomabb esszenciális (omega-3) zsiradék, amely az emberi szervezet számára jótékony hatású, sőt, gyakorlatilag nélkülözhetetlen. (A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális!) Ennek fogyasztása hozzájárul az optimális vérzsír szinthez, gátolja az érfalakon a meszes plakkok lerakódását.

Az almalé, habár sokkal kevesebb rostot tartalmaz, mint a nyers, egész gyümölcs, az almalé is képes karbantartani az emésztőrendszert. Olyan feloldódó rostokat tartalmaz, amelyek javítják a gyomorműködést és ezáltal az emésztést.

Napi rendelés
2018. 02. 20.
- +

termék van a kosárban

Fizetés, vásárlás
Heti rendelés
2018. 02. 19. - 2018. 02. 24.

Heti rendelés